NOTÍCIES

Avui, tercer diumenge d'advent, en què l'Església catòlica celebra la Dominica Gaudete, preparant-se per commemorar el naixement de Jesús, la Venerable Congregació ha participat de la missa de 12 a la basílica de Santa Maria de Mataró per tal de cloure els actes de celebració dels 325 anys de la fundació de la Venerable Congregació dels Dolors, fundada un 18 de desembre (dia de la Mare de Déu de l'Esperança) de 1693.

 

En acabar la missa, els i les congregants assistents, així com la resta de fidels, s'han dirigit a la capella dels Dolors, on s'ha cantat la Salve Regina en acció de gràcies a la Mare de Déu, que es Mare de tots nosaltres. 

 

Durant tot aquest any s'han celebrat tota una sèrie d'actes per tal de recordar tal efemèride, tals com la celebració de la Trobada de Congregacions dels Dolors de Catalunya a la nostra ciutat, o una jornada acadèmica per tal d'apropar la història de la Venerable Congregació i de la capella dels Dolors als mataronins i mataronines. 

 

Que per molts anys puguem continuar amb la tasca de difondre el culte a la Mare de Déu dels Dolors. 

El proppassat diumenge 10 de novembre, a les 18.30 hores, va tenir lloc a la capella dels Dolors un Via Crucis en record i memòria dels difunts de la Venerable Congregació, així com als de les confraries, germandats i Armats de Mataró, entitats totes elles que conformen la Comissió de Setmana Santa. També hi van participar les Hermandades del Rocio i de la Divina Pastora de Mataró. 

 

L'acte fou presidit pel nostre corrector, mn. Josep Rodriguez, i amb un text preparat pel nostre mestre de novicis, Xavier Alarcón. 

 

Des d'aquest espai volem agrair també l'ajuda de la Confraria del Sant Crist de l'Agonia, així com a mn. Agustí Vives i a Javier Lechuga, que van ajudar-nos a poder tenir al Sant Crist present durant tot l'acte. Agrair també la participació del Cos de Portants de la parròquia de Sant Josep, que se sumà a aquesta celebració. 

Divendres 20 de setembre, a les 18:30, a Can Palauet (darrera l'Ajuntament)