NOTÍCIES

El passat divendres 17 de desembre, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, juntament amb l'Associació de la Mare de Déu de l'Esperança i la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, organitzaren tot un seguit d'actes per commemorar la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança. 

En podeu llegir una crònica seguint el següent enllaç: 

http://setmanasantamataro.blogspot.com/2021/12/celebracio-de-la-festivitat-de-la-mare.html

Podeu veure imatges de la celebració accedint a aquest enllaç: 

https://photos.google.com/share/AF1QipP1MqpJP8vC8lFabZXjhztfDVaTKnIO2CsRMlkmSqJbQ0Xlr6P377pmSCFB3vLqdQ?key=WVAwRnFXOXJHVDdFalBfZlh5X0N4U2l5TEFQNEpB

El proper divendres 17 de desembre, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, juntament amb l'Associació de la Mare de Déu de l'Esperança, i amb la col·laboració de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, celebraran la festivitat de la Mare de Déu de l'Esperança. 

El motiu d'aquesta celebració es recordar que la nostra entitat va ser fundada el 18 de desembre (festa de la Mare de Déu de l'Esperança) de l'any 1693. 

A les 18.30h es celebraran unes Vespres a la capella dels Dolors. Seguidament, a les 19h s'iniciarà la processó amb la imatge de la Mare de Déu de l'Esperança que es conserva a la capella de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Finalment, a les 20h, i a la capella de l'Hospital, es celebrarà la missa en honor a la Mare de Déu de l'Esperaça. 

Esteu tots convidats! 

Avui, quatre d'octubre, celebrem la festivitat de Sant Francesc d'Assís. A casa nostra les ensenyances d'aquest sant tingueren una forta petjada gràcies al convent de Frares Caputxins i al Venerable Orde Tercer Franciscà, grup de laics vinculats a aquest convent. Precisament, fou aquest grup el que aportà a la nostra Congregació el rés del Via Crucis a la capella dels Dolors.
El passat dimarts 15 de setembre, la Venerable Congregació dels Dolors s'uní a la resta de la comunitat parroquial de la basílica de Santa Maria de Mataró, per tal de celebrar la festivitat de la nostra patrona. Que la Mare de Déu dels Dolors ens faci de protectora i ens guiï en aquests moments que estem visquen.
Avui, 23 d'agost, l'Orde dels Servents de Maria celebra la festivitat de sant Felip Benici (1233-1285), qui fou Pare General de l'Orde i gran propagador de la devoció a la Mare de Déu dels Dolors. Va ser beatificat el 1645 i canonitzat el 1671. Les seves despulles poden venerar-se a la ciutat italiana de Todi, on va morir.